2023./2024. m.g. ERASMUS+ pieredze Sevilla, España

ERASMUS+ KA121 projekta Nr.2022-1-LV01-KA121-VET-000065265  mēneša mobilitātēs uz Sevilju bija devušies 5 RMMT audzēkņi– ELIZABETE ŠVEICA, MADARA ROGA, KATE LĪVA OSE (DR41- Grafikas dizains), MADARA KĀKERE, EDGARS VĪTOLIŅŠ (TA41 – Apģērbu dizains) laika periodā no 2023.gada oktobra līdz novembrim.

Pirmajā nedēļa audzēkņus ERASMUS+ pieredzē pavadīja Dizaina nodaļas, Tekstilmākslas un apģērbu dizaina nodaļas pedagogi – Inese Līne un Iluta Dolgā. 

Erasmus+ projekta ietvaros man bija iespēja doties mēneša praksē Seviljā, Spānijā. Darba praksē atrados palielā reklāmas aģentūrā El Factor H ar atsaucīgiem, komunikabliem prakses vadītajiem un kolēģiem. Aģentūrā strādāju pie dažādu klientu dizainu pasūtījumu izveides.

Brīvajā laikā izdevās aizceļot līdz Portugāles pilsētai Albufeirai. Tur izdevās pabaudīt fantastisko laiku un okeāna krastu. Protams, arī sanāca apskatīt visas populārākos Seviļas apskates objektus un vietas, kā piemēram Plaza de España, Real Alcazar un  Setas de Sevilla. Praktiski katru dienu sanāca ļoti daudz izstaigāt, apskatīt un baudīt silto laiku. Kopumā bija ļoti interesants un notikumu pilns brauciens.

(Elizabete Šveica)

Oktobra mēnesi pavadīju Spānijas pilsētā-Seviljā, strādāju uzņēmumā Lavique, kurā šuvu dažādus apģērbus un arī palīdzēju ar dažādiem citiem maziem darbiņiem. Mani visvairāk pārsteidza iedzīvotāju atsaucība-ikviens bija gatavs palīdzēt, ja bija radusies tāda nepieciešamība.

Pirmo nedēļu pavadījām kopā ar pedagogiem, aizceļojām uz Cadizu, nopeldējāmies Atlantijas okeānā, kā arī apbrīnojām skaisto Plaza de España arhitektūru. Mēs devamies uz La Línea de la Concepción, uzkāpāmGibraltāra virsotnē-redzējām daudz apbrīnojamus skatus, pērtiķus un ziedošos kokus. Apmeklējām vairākus muzejus, kā Catedral de Sevilla, Museo de Bellas Artes, kur apskatījām mākslas darbus no viduslaiku perioda līdz 20. gadsimta sākumam, tostarp mākslinieku darbu izlasi no tā sauktā Seviļas glezniecības zelta laikmeta. Pabijām vēršu cīņu arēna Plaza de Toros, uzzinājām par vēršu cīņu vēsturi, kā arī apskatījām izstādi saistībā ar šo.

Kopumā iesaku ikvienam piedalīties šajā projektā, jo ir iespēja iegūt jaunu pieredzi, iegūt jaunas prasmes, kā arī uzlabot un papildināt jau esošās. Šī prakse sniedza man iespēju ceļot, strādāt un iepazīties ar vienu no skaistākajām pilsētām Spānijā.

(Madara Kākere)

Spānijā pavadītajā laikā uzlaboju komunikācijas un valodu prasmes gan angļu, gan spāņu valodās. Mana prakses vieta bija uzņēmumā El Factor H ar pozitīvu darba vidi, kurā bija prieks atrasties. Prakses vietā tika uzklausītas, novērtētas manas domas par dizainiem pie kuriem strādāju un savstarpēji apmainījāmies ar viedokļiem par maniem darbiem. Brīvajā laikā man bija iespēja izpētīt Sevilju – Catedral de Sevilla, Plaza de España, Royal Alcázar un Real Maestranza.

Es noteikti ieteiktu citiem piedalīties Erasmus+ projektā un iegūt iespēju apskatīt citas valstis, iepazīt to kultūru, kā arī iegūt jaunu pieredzi darba vidē un attīstīt savas prasmes.

(Madara Roga)

Erasmus+ prakses laikā Seviljā strādāju uzņēmumā “NOMAD’’. Uzņēmumā ir mūsdienīgs interjers un brīva atmosfēra, kā arī pozitīvi noskaņoti darbinieki. Brīvajā laikā izbaudīju, apskatīju krāšņo Sevilju un tās vēsturisko arhitektūru. Pabiju arī Portugālē un citās apskates vietās Seviljas tuvumā. Ar draugiem apmeklejām dažādus Erasmus+ pasākumus, kuros iepazinām daudz jaunus cilvēkus no visas pasaules, tas mūs bagātināja, bija interesanti uzzināt ko jaunu par citām kultūrām. Iepazīstot cilvēkus no Spānijas un Meksikasbija iespēja arī mazliet iemācīties dažas frāzes un sarunvalodas vārdus spāniski.

(Kate Līva Ose)

Izbaudīju doto iespēju piedalīties Erasmus+ projektā. Praksi aizvadīju ANUSCAS FAMILY,uzņēmums piedāvā somas un aksesuārus ar ilgtspējīgu pieeju. Mani darba pienākumi bija kabatu šūšana un auduma griešana. Ļoti, lielu paldies vēlos pateikt visām manām darba kolēģēm, viņas bija vislabākās. Katru dienu pusdienlaiku pavadīju kafejnīcā netālu no prakses vietas un katru reizi pasūtīju to pašu, līdz brīdim, kad oficiants jau zināja ko es sūtīšu ienākot kafejnīcā, pusdienas bija neatkārtojamas. Ceru, ka vēl dzīve man dos iespēju apciemot ANUSCAS FAMILY. Spānijā arī izmantoju iespēju aizceļot uz Gibraltāru, kas ir mana spilgtākā atmiņa no Spānijas. Iepazinu spāņu kultūru, pagaršoju tradicionālos ēdienus un iesaistījos sarunās ar vietējiem. Ļoti novērtēju iegūto pieredzi no prakses brauciena.

(Edgars Vītoliņš)