2022. gada absolventu pieredze Maltā

No ERASMUS+ KA121 projekta Nr.2022-1-LV01-KA121-VET-000065265 astoņu mēnešu mobilitātes ir atgriezušās absolventes, kurām prakses vieta bija Maltā. 2022.gada absolventu mobilitātē bija devušās 2 RMMT dalībnieces laika periodā no 2022.gada decembra līdz 2023.gada jūlijam – MONTA ELFA KUNTIŅA, AGNETA RAGAUSKA (Video operators).

Dodoties Erasmus+ mobilitātē uz Maltu biju satraukta un nezināju, ko sagaidīt. Biju patīkami pārsteigta un priecīga, ka man tika dota šāda iespēja iegūt pieredzi mazajā salā, kas ir Rīgas lielumā. Malta, kā mans pirmais lielais ceļojums un piedzīvojums. Malta ir pilnīgs pretstats Latvijai. Neaprakstāmi skaista daba, pilnīgi cita kultūra, cilvēki un tradīcijas. Man bija iespēja iepazīties ar jaukiem cilvēkiem un būt daļai no “kastinga” kompānijas, kas tobrīd strādāja ar atpazīstamu filmu kompāniju Paramount Pictures. 

(Monta Elfa Kuntiņa)

Atrodoties Maltā, 7 mēnešu garumā, es esmu daudz redzējusi, pieredzējusi. Tā kā Malta ir maza valsts, bija iespēja to tiešām labi iepazīt, apmeklējot tradicionālus pasākumus, kā piemēram, karnevālu, festas, redzot gan populārus, gan vietējo iecienītus apskates objektus. Apskatot muzejus, tempļus, katakombas, kara bunkurus bija iespēja iepazīt arī Maltas vēsturi.

Tā kā Maltu var uzskatīt par eksotisku valsti salīdzinājumā ar Latviju, es ļoti priecājos par iespēju izbaudīt pludmales, dzidro jūras ūdeni, klintis,zemūdens pasauli, saulaino klimatu.

Maltā valda ļoti internacionāla vide, tādēļ varēju iepazīt ne tikai maltiešu tradīcijas, bet arī satikt cilvēkus no visas pasaules, tādējādi iepazīt dažādu tautu tradīcijas.

Es esmu ļoti apmierināta ar savu prakses pieredzi, jo guvu jaunas, kā arī attīstīju

savas jau esošās profesionālās iemaņas. Es iepazinu ārvalstu kino nozares tapšanas

procesu, kā arī varēju izbaudīt filmēšanas laukuma burvību. 

(Agneta Ragauska)