2022. gada absolventu pieredze Seviljā

No ERASMUS+ KA121 projekta Nr.2022-1-LV01-KA121-VET-000065265 astoņu mēnešu mobilitātes ir atgriezušies absolventi, kuriem prakses vieta bija Spānijā, Sevilja. 2022.gada absolventu mobilitātē bija devušies 4 RMMT dalībnieki laika periodā no 2022.gada oktobra līdz 2023.gada jūnijam – REINIS JUNDZIS (Multimediju dizains -WEB), RALFS CIMERMANIS (Foto dizains), NIKOLA VIRBALE (Video operators), PATRĪCIJA ŠMITE (Multimediju dizains – Animācija).

Šo 8 mēnešu garumā ieguvu neaizmirstamu pieredzi dzīvojot Spānijā. Pieteicos šājā projektā, lai sev pierādītu, ka esmu spējīgs ilgtermiņā dzīvot prom no mājām un strādāt svešā valstī ar nepazīstamiem cilvēkiem, kā arī sadzīvot ar vēl 3 skolas biedriem. Projektā iegūtā darba pieredze noteikti palīdzēja pašam saprast, kādā virzienā pats vēlos strādāt un attīstīties.

Savā darba vietā pilnveidoju savas skolā iegūtās zināšanas un iepazinos ar spāņu darba kultūru. Mana prakses vieta bija vietējā Seviljas kompānijā – “Pixaboo”, kurā strādāju kā WEB & Grafikas dizaineris. Izveidoju ļoti labu kontaktu ar savu prakses vadītāju un iepazinu arī citus ārzemju praktikantus no Vācijas, no Itālijas un no Polijas, ar kuriem kopā strādāju pie dažādiem projektiem.

(Reinis Jundzis)

Man bija iespēja strādāt ar daudziem modes industrijas pārstāvjiem (dizaineriem, stilistiem, makeup māksliniekiem, modeļiem, u.c.) un arī pašam plānot un realizēt dažāda veida fotosesijas, un strādāt priekš dažādiem modes zīmoliem, fotografējot apģērbus, rotas lietas un ādas somiņas, kas man bija pavisam jauna pieredze.

Lai gan šajos 8 mēnešos daudz pievērsos foto darbiem, sanāca laiks arī atpūsties, apceļot tuvākas un tālākas vietas un radīt arī brīnišķīgas atmiņas ar cilvēkiem, kuri bija kopā ar mani šajā pieredzē. Bijām izbraucienos uz pludmali sauļoties, devāmies uz grandiozajiem pilsētas svētkiem un kopā arī strādājām pie dažādiem projektiem.

Jau no sākuma apzinājos, ka no šī projekta varēšu paņemt tieši tik daudz cik pats to vēlēšos, tāpēc uzreiz metos visās piedāvātajās iespējās un pats meklēju jaunas iespējas, kur praktizēties, brīžos, kad jutu, ka vēlos darīt vairāk! Šo es arī ieteiktu jebkuram, kurš plāno doties šājā projektā – Meklējat iespējas, kur vien varat!

 (Ralfs Cimermanis)

Šis astoņu mēnešu prakses piedzīvojums pateicoties skolai bija labākā pieredze manā dzīvē. Uz Seviļu prakses ietvaros devos jau otro reizi un Spānija vienmēr ir bijusi tuva sirdij. Pirms pieteicos praksei nebiju 100% pārliecināta vai tā ir pareizā izvēle, jo tomēr galvā bija nolikts mērķis uzreiz iet studēt. Taču, esmu ļoti priecīga,ka izvēlējos par labu Erasmus+ pieredzei. Pieredze ir lieta, ko mūsu dzīvēs neviens mums nevar atņemt. Studēt arī var aiziet pēc gada vai diviem.

Prakses vieta Spānijā bija superīga, kolēģi ļoti atsaucīgi. Uzdevumi, kurus man uzdeva, deva iespēju noslīpēt skolā jau iegūtās zināšanas gan montāžā, gan video filmēšanā.

Erasmus+ pieredze mani vēl vairāk pārliecināja par nākotnes izvēli doties studēt režiju un producēšanu Tallinas Universitātē. Tā ari esot Spānijā, izturot konkursu,iestājos savā sapņu augstskolā.

(Nikola Virbale)

Astoņus mēnešus dzīvoju Spānijā, Seviļā. Strādāju brīnišķīgā uzņēmumā V-ART, kur veidoju vizuālos efektus priekš video spēles, veidoju plakātus, 3D modeļus. Kompānija rīko pasākumus, pasniedz priekšmetus par ilustrācijām, programmēšanu, 3D modelēšanu un animāciju. Šī darba pieredze patiešām bija ļoti aizraujoša un vērtīga.

No paveiktā darba es ieguvu zināšanas par vizuālajiem efektiem un programmu UNITY, lielu papildinājumu savam portfolio, kā arī ieskatu video spēļu industrijā. Manuprāt, mana profesionālā izaugsme ir bijusi ļoti liela.

Laikam ejot uz priekšu, sāku integrēties Spānijas ikdienas dzīvē. Iepazinu arhitektūru, kulināriju, cilvēkus un tradīcijas. Paplašināju savu redzes loku par mākslas, kultūras un vēstures zināšanām. Es redzēju tik daudz un dažādas lietas, pieredzēju iepriekš nebijušas emocijas un sajūsmu par jaunām atklāsmēm.

Atrodoties Spānijā man bija daudz laika, lai iepazītu ne tikai visu to, kas notiek apkārt,bet arī sevi pašu. Šis projekts noteikti ir mainījis manu skatījumu uz dzīvi, manu raksturu,disciplīnu uz veicamajiem darbiem, vīziju par nākotni un turpmākajiem plāniem. Šobrīd es jūtos daudz drošāk par savu vietu pasaulē.

(Patrīcija Šmite)